Ma vie en couleurs

La sfârşitul săptămânii trecute, la Galeria de Artă „Zamca” din Suceava, a avut loc vernisajul expoziţiei „Ma vie en couleurs”, semnată de Sabina Cazacu, surpriza acestui eveniment fiindu-i oferită artistei plastice cu prilejul zilei de naştere. Alături de ea au fost prezenţi, alături de invitaţi, curatorul evenimentului, graficianul Mihai Pânzaru-PIM şi criticul de artă Delia-Ioana Leizeriuc, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene de Cultură (DJC) Suceava.
„Sabina Cazacu este studentă în ultimul an la Facultatea de Arhitectură «G.M l. Cantacuzino» din Iași, iar cu toate că desenul tehnic și tot ceea ce ține de proiectare îi ocupă mult timp în pregătirea de a deveni un veritabil arhitect, pictura i-a rămas totuși în suflet încă din copilărie.
De mic copil i-a plăcut culoarea, a cochetat cu jocul cromatic și cu cel al texturilor, a luat câteva cursuri de pictură la Palatul Copiilor, că mai apoi să meargă să studieze la Școala Populară de Arte «Ion Irimescu» din Suceava, unde a fost călăuzită de doamna prof. Viorica Moruz.
Sabina Cazacu testează mereu tehnici noi, dar preferă să lucreze cu acrilice, cu pensoane sau cuțite speciale.
Artista își exprimă astfel bucuria spiritului care trăiește emoția superioară a participării active la esență.
Uneori frumusețea artei poate interfera cu noțiunea de expresivitate. În afară de aceasta, arta mai cuprinde și o serie de accesorii care o fac mai frumoasă: armonia combinațiilor cromatice, chimia dintre conținut și formă, iar toate acestea le regăsim cu entuziasm în arhitectura picturală a Sabinei Cazacu, în a cărui tablouri nuanța de mister respiră prin fiecare tușă de culoare” a spus celor prezenţi consilierul DJC.
Lucrările Sabinei Cazacu pot fi admirate până la 1 martie a.c.

Advertisements

You may also like...