Despre mine

Intotdeauna sa visezi si sa impusti mai sus decat crezi tu ca poti. Nu te obosi sa faci lucrurile un pic mai bine decat contemporanii sau predecesorii tai. Incearca sa te autodepasestiWilliam Faulkner

Advertisements

Profesorul Adrian Ioan Popovici a văzut lumina zilei la Suceava pe 7 mai 1974 în familia învăţătorilor Marcel şi Adriana Popovici. A urmat Şcoala Gimnazială Nr. 1 din localitatea de domiciliu, apoi cursurile fostului Liceu Teoretic „Petru Rareş” (actualmente Colegiul Naţional) (1989-1993), specializarea Filologie – Litere, apoi cursurile de zi ale Facultăţii de Istorie-Geografie din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (1993-1998) şi cursurile masterale la aceeaşi instituţie academică amintită cu specializarea „Românii între Orient şi Occident” (2005-2007). În 1999 împreună cu un grup de prieteni pune bazele Societăţii Ştiinţifice „Cygnus”-Centru UNESCO şi colaborează la proiectul multimedia „Zidit de om, creat de Dumnezeu”(2001), coordonatori Ionuţ Şandru şi Mihai Viţega.
În perioada 2001-2003 a activat, pentru scurt timp, ca profesor de istorie-geografie în învăţământul preuniversitar, ciclul liceal, predând la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ierarh Mitropolitul Dosoftei” din Suceava şi a avut, pentru o scurtă perioadă de timp o colaborare media cu sectorul cultural al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, fiind redactor de rubrică la revista „Candela Sucevei” editată de Centrul Eparhial. A fost invitat constant, din anul 2009 la diverse emisiuni tematice, pe micul ecran, la postul local de televiziune Plus Tv si la televiziunea locala Intermedia, invitat in cadrul emisiunii 3G moderata de maestrul Mihai Pinzaru-PIM si de Bobby Stroe.
A debutat editorial pe 6 iulie 2013 la Tg. Ocna (jud. Bacău) cu cartea „Armenia-O Geografie Sacră” (Edit. „Zamca”, 2013). Din luna octombrie 2016 si pana in ianuarie 2018 a fost realizatorul emisiunii „Istoria altfel” de la Radio As pe frecvenţa 89.9 FM. In anul 2019 si-a lansat cea de-a doua carte de autor “O istorie altfel-Mozaic radiofonic”, Editura Cygnus, din colectia personala de carte “Meridiane si paralele”. In prezent  este angajat al cotidianului Crai nou. Are mai multe colaborări pe linie culturală în plan local, ţinând constant prelegeri de istorie universală – „Minutul de istorie” – pe diverse teme în cadrul şedinţelor de cenaclu ale Clubului de Iniţiativă Literară (CIL).


Fan Federatia Romana de Rugby