Despre caini si oameni

Despre suceveanul Ovidiu Jelea am mai scris, fie despre echipa de Karateka pe care o antrenează şi care este una dintre cele mai performante din ţară, fie despre proiectul lui video intitulat Vagabond şi care presupune realizarea de filme cu oameni de excepţie, proiect premiat de Nikon, fie când s-a întors din expediţiile lui hibernale pe munţi precum Elbrus şi Mont Blanc. Am aflat că este în Suceava în această perioadă, l-am vizitat şi am avut o surpriză: încă un proiect…

Advertisements

Pasajul care urmează este preluat de pe Jinxsez.com şi face parte din povestea brandului intitulat „Jinx Sez”, coordonat de Ovidiu Jelea. Partenerii lui sunt Ruxandra Solovăstru şi Liviu Rotariu. Brandul va fi lansat pe piaţă în această vară, dar a avut primul contact cu publicul la Suceava, cu prilejul Expoziţiei Naţionale Chinologice, organizată de Asociaţia Chinologică Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava, competiţie la care s-au înscris peste 500 de câini.

„De-a lungul timpului câinii au fost cei mai buni prieteni ai oamenilor. Trăgând săniile exploratorilor spre Polul Nord, însoţind oamenii la vânătoare, protejându-le familiile, ghidând turmele de oi, luptând în războaie alături de soldaţi, ajutând poliţiştii să prindă răufăcătorii, salvând turişti din avalanşe ori de la înec sau doar aşteptând răbdători întoarcerea acasă a stăpânului pentru o partidă de joacă şi o plimbare în parc, câinii sunt cunoscuţi ca fiind cei mai buni prieteni ai oamenilor, întotdeauna oferindu-le necondiţionat încredere, respect şi iubire. Aceasta a fost întotdeauna o lume a oamenilor pe care câinii au făcut-o mai frumoasă.

Imaginaţi-vă acum o lume în care totul este inversat, în care oamenii îşi susţin cu devotament câinii, alergând alături de ei în parc ca să fie în formă, făcând sacrificii ca să le ofere cea mai bună mâncare, angajând un veterinar ca să se ocupe de sănătatea lor, un hair stylist (groomer) care să îi facă să arate cât mai bine, un handler care să îi prezinte în competiţii în întreaga lume, un univers în care oamenii fac orice pentru ca prietenii lor patrupezi să devină superstaruri. Imaginaţi-vă o lume a câinilor.

Această lume există în realitate, în universul expoziţiilor canine oamenii fac tot ce e posibil pentru ca prietenii lor să câştige, este o relaţie antrenor-sportiv în care vedeta este câinele. O lume fermecătoare, competitivă, exuberantă, plină de pasiune, energie şi eleganţă. Aceasta este lumea câinilor de show. ”
În timp ce făcea ultimele pregătiri pentru eveniment Ovidiu mi-a spus pe scurt despre ce este vorba: Jinx Sez va oferi proprietarilor de câini de pretutindeni posibilitatea de a face nemuritoare povestea prieteniei lor printr-un pachet complet de identitate vizuală, care va fi în acelaşi timp esenţial în cariera sportivă a câinilor.
M-am uitat puţin pe Jinxsez.com şi am fost fascinat. Nu e nici pe departe vorba despre un banal serviciu fotografic, cele 7 produse oferite sunt de fapt nişte capitole din povestea fiecărui câine şi a proprietarului său, fiecare dintre ele fiind descris până la cel mai mic detaliu pentru a ajuta pe oricine să înţeleagă în primul rând de ce are nevoie de o identitate vizuală şi apoi cum se realizează ea. Efectele vizuale sunt extraordinare, iar imaginile îţi taie răsuflarea. Bineînţeles, cel care spune poveştile respective este Jinx, un Airedale Terrier.

You may also like...