Despre mine

Intotdeauna sa visezi si sa impusti mai sus decat crezi tu ca poti. Nu te obosi sa faci lucrurile un pic mai bine decat contemporanii sau predecesorii tai. Incearca sa te autodepasestiWilliam Faulkner

Profesorul Adrian Ioan Popovici a văzut lumina zilei la Suceava pe 7 mai 1974 în familia învăţătorilor Marcel şi Adriana Popovici. A urmat Şcoala gimnazială nr. 1 din localitatea de domiciliu, apoi cursurile fostului Liceu Teoretic „Petru Rareş” (actualmente Colegiul Naţional) (1989-1993), specializarea Filologie – Litere, apoi cursurile de zi ale Facultăţii de Istorie-Geografie din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (1993-1998) şi cursurile masterale la aceeaşi instituţie academică amintită cu specializarea „Românii între Orient şi Occident” (2005-2007).
În perioada 1998-2003 a activat ca profesor de istorie-geografie în învăţământul preuniversitar, ciclul liceal, predând la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ierarh Mitropolitul Dosoftei” din Suceava şi a avut, pentru o scurtă perioadă de timp o colaborare media cu sectorul cultural al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, fiind redactor de rubrică la revista „Candela Sucevei” editată de Centrul Eparhial. Din anul 2008 este colaborator al cotidianului „Crai nou”.
În 1999 împreună cu un grup de prieteni pune bazele Societăţii Ştiinţifice „Cygnus”-Centru UNESCO şi colaborează la proiectul multimedia „Zidit de om, creat de Dumnezeu”(2001), coordonatori Ionuţ Şandru şi Mihai Viţega. Are mai multe colaborări pe linie culturală în plan local. Din luna octombrie 2016 este realizatorul emisiunii „Istoria altfel” de la Radio As pe frecvenţa 89.9 FM. Este invitat constant, din anul 2009 la emisiunea „Suceava în direct” moderată de al său prieten Relu Gavrilă Ursachi pe micul ecran la postul local de televiziune Plus Tv.
În prezent ţine prelegeri de istorie universală pe diverse teme în cadrul cenaclului Clubului de Iniţiativă Literară (CIL).

Adrian Popovici, cotidianul Crai nou


Fan Federatia Romana de Rugby

eXTReMe Tracker