Adrian Ioan Popovici a vazut lumina zilei la Suceava pe 7 mai 1974 în familia învatatorilor Marcel si Adriana Popovici. A urmat Scoala Gimnaziala nr. 1 din localitatea de domiciliu, apoi cursurile fostului Liceu Teoretic „Petru Rares” (actualmente Colegiul Naţional „Petru Rareş”) (1989-1993), specializarea Filologie – Litere, apoi cursurile de zi ale Facultăţii de Istorie-Geografie din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (1993-1998) şi cursurile masterale la aceeaşi instituţie academică amintită cu specializarea „Românii între Orient şi Occident” (2005-2007). În 1999 împreună cu un grup de prieteni pune bazele Societăţii Ştiinţifice „Cygnus”-Centru UNESCO şi colaborează la proiectul multimedia „Zidit de om, creat de Dumnezeu”(2001), coordonatori Ionut Şandru şi Mihai Viţega.
În perioada 2001-2003 a activat, pentru scurt timp, ca profesor de istorie-geografie în învăţământul preuniversitar, ciclul liceal, predând la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ierarh Mitropolitul Dosoftei” din Suceava şi a avut, pentru o scurtă perioadă, o colaborare media cu Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, fiind redactor de rubrică la revista „Candela Sucevei”, editată de Centrul Eparhial. Primul articol publicat a fost, in 2002, „O problema controversata – Henric al VIII-lea si Biserica Anglicana” (revista „Candela Sucevei”). In 2006, impreuna cu inv. Dumitru Iacob si omul de radio Mircea Motrici, reactiveaza Centrul Cultural „Unirea sub Oadeci”. De asemenea, are numeroase colaborări de carte printre care amintim colecţia „Restituiri – Arhim. Dionisie Udişteanu”, îngrijită de Mircea Motrici. A publicat, în calitate de colaborator extern articole în publicaţiile „In Memoriam” (Parohia „Naşterea Maicii Domnului – Suceava) şi „Plumb” – revista Uniunii Scriitorilor din România – filiala Bacău. A debutat pe micul ecran, pe 11 noiembrie 2005, la emisiunea „Codul Da Vinci – o dilema anticrestina” ca invitat al lui Marian Oprea, pe postul National24Tv. Apoi, din anul 2009, la diverse emisiuni tematice, pe micul ecran, la postul regional de televiziune Plus Tv si la televiziunea regionala Intermedia, ocazional, in cadrul emisiunii 3G moderata de maestrul Mihai Panzaru-PIM si de Bobby Stroe.
Din luna octombrie 2016 si pana in ianuarie 2018 a fost realizatorul emisiunii „Istoria altfel” de la Radio As pe frecvenţa 89.9 FM. Este autorul cartii „O istorie altfel-mozaic radiofonic”, Editura Cygnus, din colectia personala de carte „Meridiane si paralele”. Este preocupat de istorie universala, pe subiecte predilecte precum marile descoperiri geografice, civilizatia vikingilor si istoria britanica. A avut, de-a lungul anilor, mai multe colaborări pe linie culturală în plan local, ţinând constant prelegeri de istorie universală – „Minutul de istorie” – pe diverse teme în cadrul şedinţelor de cenaclu ale Clubului de Iniţiativă Literară (CIL), ale Cenaclului transfrontalier Masina cu poeti si ale Quantum-club. In prezent este angajat al cotidianului Crai nou, pe functia de redactor. Din luna septembrie 2021 este invitat, o data pe saptamana, la matinalul Dimineti cu Plus de la Plus Tv si, lunar, la acelasi post TV, la emisiunea Editie finala moderata de jurnalistul George Doru Pascal.