Şi după 20 de ani, tot împreună…la Radio As

În urmă cu exact 20 de ani, pe 14 iulie, de Ziua Naţională a Franţei, în urbea noastră a început să emită pe calea undelor postul de radio Radio As. După numai două decenii, vineri, 14 iulie a.c., foştii şi actualii apropiaţi ai radioului sucevean,
alături de realizatorii de emisiuni radiofonice s-au perindat de-a lungul zilei la postul Radio As pentru a depăna amintiri şi a ciocni o cupă de şampanie împreună cu directorul radioului, Teodora Gîlcă. Ca realizator de emisiune, la rândul meu am ajuns în studio salutându-mi colegii de emisie şi pe unii dintre oaspeţii marcanţi prezenţi în mijlocul nostru, precum prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, consilierul juridic al prefectului, Bogdan Eugen Filip şi pe purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, jurnalista Magda Axon.

Advertisements

Câţiva invitaţi au luat cuvântul „on the air” sau pe calea undelor în direct pe 89.9 FM, în cadrul emisiunii „Popasul de după amiază” moderată de omul de radio Ciprian Chira, amintindu-i aici pe umoristul Constantin Horbovanu, lect.univ.dr. Gina Puică de la USV şi alţii care au fost prezenţi la revederea de vineri. Dintre actualii realizatori de emisiune au mai fost prezenţi: Vasea Bejenaru, Cornel Grosaru, Maria Reuţ, Mihai Holovate. Lista colaboratorilor fiind destul de lungă mă opresc aici reamintindu-vă că în cei 20 de ani de emisie la pupitrul de emisie Radio As s-au produs personalităţi marcante din lumea culturală şi politică a urbei noastre şi nu numai. Ca invenţie epocală de sfârşit de veac XIX şi început de veac XX, radioul prezent şi astăzi este legat de triada compusă din Heinrich Hertz, Guglielmo Marconi şi Samuel Morse.

You may also like...