Juniorii de la CSU din Suceava nu şi-au dezamăgit fanii

Anul ce tocmai s-a încheiat a fost unul prolific pentru juniorii handbalişti de la CSU din Suceava, grupele de vârstă J1, J2 şi J3. „La grupa de vârstă J1, tinerii handbalişti suceveni au obţinut titlul de vicecampioni ai României, medalie de argint, la Bacău, în luna mai a anului trecut. Omul jocului, Daniel Stanciuc, centru şi coordonator de joc, a fost MVP, adică cel mai bun jucător al turneului. Echipa a fost pregătită de Vasile Boca, el fiind, deopotrivă, antrenorul secund al naţionalei României de juniori”, ne-a declarat antrenorul Ioan Tcaciuc.
La grupa de vârstă J2, tinerii antrenaţi de Ioan Tcaciuc şi Vasile Boca au devenit campionii României, titlu obţinut la turneul final de la Moreni, în luna mai. Cel mai bun inter dreapta al turneului a fost Codrin Radu, cel mai bun interstânga, Codrin Dascălu, şi cea mai bună extremă stângă, Teodor Ilucă.
„Pentru aceste rezultate deosebite ţinem să aducem mulţumiri domnului director Sorin Raţă, de la CSU din Suceava, acest fin observator al sportului sucevean, prof. univ. dr. Petru Ghervan, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii «Ştefan cel Mare» – omul de la care a pornit acest proiect al handbalului juvenil în Suceava, Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat, domnului director al Liceului cu Program Sportiv Ciprian Anton, doamnei prof. dr. Elena Luminiţa Martiniuc, directorul Şcolii Gimnaziale «Ion Creangă» Suceava, şi, nu în ultimul rând, publicului care a fost mereu alături de noi”, a mai spus Ioan Tcaciuc.
Cu câteva zile înainte de Crăciunul anului 2022, în perioada 14-18 decembrie, la Zaragoza, în Spania, patru jucători de la CSU din Suceava J2 au fost convocaţi la naţionala de juniori a României – Rîpă Răzvan (portar), Raţă Andrei (coordonator de joc), Codrin Dascălu (interstânga) şi Teodor Ilucă (extremă stângă). Ei au jucat în meciurile cu Spania, Franța și Portugalia.
„Intenţionăm, la grupa de vârstă J3, să formăm o echipă puternică pentru sezonul 2023-2024, având în vedere că aici avem copii mai mici ca vârstă, născuţi în 2009-2010, ajutat fiind de Bogdan Şoldănescu. De altfel, Clubul CSU din Suceava a fost cel mai bun ca rezultate la handbal juvenil băieţi. La turneul final de la Râmnicu Vâlcea, desfăşurat în iunie 2022, tinerii de la J3 au devenit vicecampionii României, Răzvan Buzu fiind MVP-ul competiţiei”. Se cuvine să-i amintim aici şi pe juniorii suceveni care reprezintă naţionala de tineret a României: Podovei Dragoş, Stanciuc Daniel, Zvariţchi Cătălin, Drăgoi David, Codrin Radu, Sorin Grigore, Focşăneanu Alexandru, Niculaie Bogdan.
„În opinia mea profesorul Vasile Boca este unul dintre cele mai complexe personaje din handbalul juvenil românesc”, a ţinut să sublinieze antrenorul Ioan Tcaciuc.
Naţionala de tineret a României urmează să aibă, în perioada 11 – 20 ianuarie, un turneu de pregătire în Egipt.
CSU II din Suceava a încheiat sezonul regulat pe primul loc în clasamentul Seriei A a Diviziei A la handbal masculin, ceea ce reprezintă o realizare deosebită pentru foarte tinerii jucători antrenați de Vasile Boca şi Ioan Tcaciuc.

Advertisements

You may also like...