Un regal al poeţilor la Biblioteca Bucovinei

Peste 50 de poeţi suceveni – mulţi deja consacraţi şi publicaţi – s-au reunit joi, 21 martie a.c., la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, de Ziua Mondială a Poeziei, „într-un maraton de recitaluri pentru splendoarea de a mai trăi un veac sub povara inefabilă a iubirii fără sfârșit (…) 50 de poeți și poete, timp de aproape cinci ore cu aplauze de final, au recitat din cărțile lor la Biblioteca Bucovinei din inima Sucevei. Ce a fost acolo nu poate fi povestit.

Advertisements

Nimeni nu știe de unde vine această povară de a scrie, nici eu nu știu, este ca un îndemn primit de la voci pe care le auzi doar tu sau chiar o predestinare sau o misiune. Nu vom descoperi vreodată de unde vine, cât stă de veghe în noi și către ce noi frontiere se îndreaptă ea, Poezia. Cândva, a fi Poet a fost un titlu de noblețe.

Astăzi, a fi Poet este un risc major pentru că prejudecățile lumii noastre par mai puternice decât cea mai eficace otravă. Pentru mine Poezia nu este un soare orb, friguros care să ne mă mențină lucizi. De aceea mă sprijină și mă apără atunci când cobor în arenă” a spus managerul de proiect, poetul Ioan Manole, concluzionând că „este aproape de necrezut cum omul nu-și dă seama că are nevoie de poezie ca de oxigen. Cum această monumentală ardere este, în fond, suprema bucurie de a trăi”.

You may also like...