Patru carti de Andrei Breaban

> Este vorba de „La porţile destinului”, „Domnii paralele”, „Vitejii Măriei Sale”, „Şi dacă mâine ar veni…”

Advertisements

La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, la auditoriumul „Joseph Schmidt”, a avut loc joi, 1 iulie a.c., o multiplă lansare de carte a scriitorului Andrei Breabăn, fiind vorba despre romanele istorice

„La porţile destinului”, „Domnii paralele”, „Vitejii Măriei Sale”, „Şi dacă mâine ar veni…” (eseuri). Manifestarea a fost moderată de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, critic literar, prorector al USV, alături de Cassian Maria Spiridon, preşedintele Filialei Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, Gellu Dorian, redactor-şef al revistei „Hyperion – Caiete botoşănene”, Alexandru Ovidiu Vintilă, preşedintele Societăţii Scriitorilor Bucovineni (SSB), Florin Pintescu, decanul Facultăţii de Istorie din cadrul USV, şi pr. Mihai Cobziuc de la Dărmăneşti, care a fost prezent cu binecuvântarea IPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Deoarece lansarea a avut loc cu o zi înainte de pomenirea Sf. Voievod Ştefan cel Mare (2 iulie), pr. Mihai Pădurariu din Comăneşti a săvârşit o pomenire a voievodului, la 517 ani de la strămutarea la cele veşnice, iar elevii care l-au însoţit au susţinut un microrecital de versuri patriotice din folclor despre domnia lui Ştefan cel Mare.

Reamintim că Andrei Breabăn, printre altele şi membru al Clubului de Iniţiativă Literară (CIL), se ocupă în scris de istoria românilor de la origini şi până în prezent, preocupat fiind şi de studiul critic al documentelor istorice, pe baza cărora a realizat scrierile de mai sus.

You may also like...