Festivalul-concurs „Rezonanţe udeştene”, ediţia a XXV-a, s-a încheiat

> El s-a desfăşurat, online, în perioada 21-30 iunie a.c.

Advertisements

 

Festivalul-concurs de literatură „Rezonanțe udeștene”, ediția a XXV-a, s-a încheiat. Festivalul s-a desfășurat în perioada 21-30 iunie a.c., doar online. Această ediție, ca de un sfert de veac, a fost una extrem de bogată în lucrări, creații trimise de iubitori și autori de poezie, proză sau reportaj. Așadar, s-au primit, în concurs, lucrări de la autori din București, Constanța, Galați, Prahova, Baia Mare, Târgoviște, Dorohoi, Dâmbovița, Ialomița, Slatina, Alexandria, Ploiești, Piatra Neamț, Focșani, Suceava, Botoșani, Rădăuți, Bacău, Onești, Sălaj, Târgu Jiu, Vaslui, Brașov, Dolj, Brăila, ceea ce a însemnat o largă acoperire națională și un volum foarte mare de muncă pentru juriu și organizatori.

Evenimentul cultural a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Muzeul Naţional al Bucovinei, cotidianul „Crai nou”, Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Primăria Comunei Udești, Asociația Culturală „Mircea Motrici”, Centrul Cultural „Unirea sub Oadeci” Udești, Biblioteca Comunală „Constantin Ștefuriuc” Udești. Reamintim că, la fiecare ediție, concursul își propune să descopere, să sprijine și să promoveze noi și autentice talente în rândul creatorilor din literatura de astăzi.

 

Premiile festivalului-concurs

 

Poezie

 

Marele Premiu „Magda Isanos” și premiul revistei „Bucovina literară – Tiron Laura, GalațI;

 

Premiul  I – Pătrăucean Constantin Andrei, Falcău, Suceava;

 

Premiul II – Bucur Alexandra Emilia, București;

 

Premiul III Șulea Adela, Suceava;

 

Premiul „Constantin Ștefuriuc”, oferit de cotidianul „Crai nou” – Babei Mihai, Botoșani;

Premiul revistei „Hyperion”, Botoșani – Pasanciuc Ana, Suceava;

 

 

Proză

 

 

Marele Premiu „Eusebiu Camilar” – Babei Mihai, Botoșani;

 

Premiul I – Crintea Maria Andreea, Constanța;

 

Premiul II – Anghel Carmen Bernadeta, Piatra Neamț;

 

Premiul III – Chirilă Ionuț Zaharia, Galați;

 

 Reportaj

 

Premiul I – Hurjui Clara Ioana, Suceava;

 

Premiul II – Ungureanu Paul Andrei, Suceava;

 

Premiul III – Roşioru Anastasia, Suceava.

 

Juriul ediției din acest an a fost constituit din Adrian Dinu Rachieru, profesor universitar, critic literar, eseist și prozator, Timișoara, membru în Uniunea Scriitorilor din România, președinte, doctor în filologie, critic literar, lector universitar Gina Puică, Universitatea ”Ștefan cel Mare”, Suceava, membru, Mihaela Grădinariu, doctor în filologie, poet, critic literar, membru, prof. univ. dr., critic literar, Vasile Spiridon. Cu toții membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

O ediție cu un portofoliu de creații excepțional 

 

„Ediția din acest an, ediție care bornează un sfert de secol de existență, a fost una surprinzătoare. Foarte mulți «pretendenți» la gloria literară și-au trimis lucrările lor, iar nivelul acestora a fost unul foarte ridicat, ce a necesitat o analiză riguroasă și de durată. Le mulțumim tuturor pentru încredere, iar noi mergem mai departe” ne-a declarat poetul Ioan Manole, coordonatorul festivalului-concurs.

You may also like...