O întâlnire de suflet la Liga Pensionarilor de la Suceava

La început de aprilie – ce-i drept, capricios –, duminică, 3 aprilie, Liga Pensionarilor din România – Filiala Suceava a organizat, în premieră, o întâlnire culturală de excepţie cu membrii Cenaclului transfrontalier „Maşina cu poeţi”. Ideea acestei întâlniri de suflet i-a aparţinut lui Constantin Alecsa, fiind bine primită de preşedinta filialei Doeniţa Stroe. Moderatorul manifestării a fost binecunoscutul umorist Constantin Horbovanu, care a început prin a prezenta „Maşina cu poeţi” (din are fac parte deopotrivă şi membri ai Clubului de Iniţiativă Literară), cenaclu care s-a înfiripat în 2016, adunând, la şedinţele lui desfăşurate fie la Suceava, fie la Cernăuţi, oameni de cultură din nordul şi sudul Bucovinei.

Advertisements

Au luat cuvântul: subsemnatul cu „Minutul de istorie” (Unirea Basarabiei cu România, din 1918 şi prezentarea cărţii „O istorie altfel – mozaic radiofonic”); George Mahalu – cadru didactic al USV – care şi-a încântat audienţa, la chitară clasică, cu patru piese de muzică folk, recitând şi două poezii din creaţia proprie; Ioniţă Lucian, care a recitat câteva poezii proprii. Scriitorul Cezar Straton şi-a prezentat cartea „Cernăuţi acum un veac”, volum realizat după rubrica săptămânală omonimă din paginile cotidianului „Crai nou”. Constantin Horbovanu a descreţit frunţile celor prezenţi – în jur de 50 de onorabili pensionari – cu epigrame şi cugetări din „Însemnările trecătorului”. Tot domnia sa a citit şi un poem din volumul de versuri „Vieţile pictorilor”, semnat de Constantin Severin, carte lansată recent la Bucureşti.
De la organizatori am aflat că se doreşte, în continuare, ca Liga Pensionarilor – Filiala Suceava să mai organizeze astfel de întâlniri culturale de anvergură şi pline de căldură sufletească care să reunească cât mai mulţi participanţi. Liga şi-a propus, de asemenea, să-i invite şi pe cernăuţeni, pentru a se cunoaşte mai bine în cadrul unor astfel de activităţi.

You may also like...