„Dacă apocalipsa va veni”

Luni, 4 noiembrie a.c., la Vila Alice din municipiul Suceava, a avut loc lansarea cărţii „Dacă apocalipsa va veni” (Editura Lidana, 2024) semnată de prof. Vasile Constantin Boghian, eveniment ce a coincis cu ziua de naştere a autorului.
„Este a treia mea carte apărută în ordine cronologică, după «Românii între Păcală și Miorița» şi «De la comunism la globalizare și înapoi? ». Iniţial am publicat câteva articole care au văzut lumina tiparului în cotidianul «Crai nou» şi în «New York Magazine».

Advertisements

Distinsa doamnă Maria Roznoveanu, stabilită de mulţi ani la New York, m-a încurajat să scriu această carte” a spus Vasile Constantin Boghian, explicând apoi conţinutul volumului, printr-o incursiune istorică despre apariţia marxismului ca o mişcare filosofică-utopică, trecând prin radicalizarea sa sângeroasă în timpul Revoluţiei bolşevice din Rusia (căderea regimului ţarist al Romanovilor), el vorbind, apoi, despre cum Lenin a fost expulzat din Germania pentru a stârni revoluţia în Rusia, apoi despre regimul comunist, pentru ca, în final, să explice originile ideologiei neomarxismului în lumea contemporană, în state precum SUA şi Germania.
Fostul său profesor universitar Mihai Iacobescu a vorbit pe larg despre tendinţele geopolitice ale lumii actuale de după căderea Cortinei de Fier, subliniind transformarea individului în Homo deus, după expresia scriitorului Yuval Noah Harari, care a scris cartea „Homo deus. Scurtă istorie a viitorului”.
„Neomarxiștii globaliști se străduiesc să ne impună ideologiile lor Woke si LGBTQ+, o lume fără creștinism, eventual cu o nouă religie globală creată de ei, o populație ultracontrolată, deposedată de proprietăți, uniformizată rasial, degradată moral și fizic (transgenderii) și care urmează să nu mai trăiască în familii, ci în grupuri” a subliniat la lansarea cărţii prof. univ. dr. Mihai Iacobescu.
Vasile Constantin Boghian, care a împlinit lunea trecută 68 de ani, a absolvit Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, fiind mulţi ani profesor de istorie-geografie, o vreme la Şcoala Gimnazială nr. 1 Suceava, apoi la Colegiul Naţional „Petru Rareş”. A participat la două congrese internaționale de istorie și a absolvit un masterat la catedra de filosofie, ca șef de promoție, cu lucrarea de disertație „Globalizarea, un nou totalitarism?”, notată cu 10.

 

You may also like...