Zin, un proiect media care rasare in Romania

La finele săptămânii trecute în organizarea Societăţii Ştiinţifice Cygnus-Centru UNESCO şi a Clubului de Iniţiativă Literară (CIL) la Observatorul Astronomic din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”-Suceava a avut lansarea oficială a revistei „ZIN”, numărul de debut, publicaţie de ficţiune, fantasy şi horror, despre care a vorbit auditoriului chiar redactorul-şef , Lucian Cristian Oancea.
Din spusele domniei sale am aflat că a fost visul său să aibă o revistă SF, el însuşi fiind un pasionat al acestui gen literar şi citind încă din tinereţe „Jurnalul SF” şi alte publicaţii din domeniu care în timp au dispărut de pe firmamentul mass-mediei din România.

Advertisements

Lucian Oancea a dorit şi şi-a realizat visul ca revista „ZIN” să fie şi în variantă printată sau tipărită, în afara celei de pe internet care poate fi consultată şi la adresa revistazin.ro . „Ştim, epoca publicaţiilor pe hârtie apune cu paşi repezi. Distribuţia presei tipărite este un coşmar fără început şi fără sfârşit. Iar azi, multe ispite sunt la modă (…) Fanzinele au apus? Sau poate se deschide acum un nou capitol? Acestea sunt doar două întrebări la care vom căuta răspunsuri ÎMPREUNĂ”-scrie Lucian Oancea în editorialul de debut al revistei, „De la vorbe la hârtie”. Reamintim cititorilor noştri pasionaţi sau nu de genul SF că „ZIN”-ul este la ora actuală singura revistă din branşă şi pe suport tipărit în paralel cu varianta online. Proprietarul publicaţiei este Marius Bucur. La manifestarea de sâmbătă au mai fost prezenţi, Silviu Jureschi, realizatorul coperţii „ZIN”, Florentin Haidamac, secretarul CIL, George Sauciuc, Prof. Mircea Nanu Munteanu, pasionaţi de SF şi autori de gen, umoristul Constantin Horbovanu şi cercetătorul ştiinţific Cezar Leşanu, gazda evenimentului.

You may also like...