O elevă a Colegiului „Laţcu Vodă” Siret, la „Expo Science Europe”, în Polonia

> Următoarea ediţie a manifestării ştiinţifice va fi organizată la Suceava, în vara anului 2020

Advertisements

În perioada 16 – 22 iulie a.c. s-a desfășurat la Gdynia, în nordul Poloniei, „Expo Science Europe”, manifestare organizată o dată la 2 ani de MILSET (International Movement for Leisure Activities in Science and Technology), dedicată proiectelor de cercetare realizate de tinerii europeni. Gazdă a fost organizația „High Tech Foundation” din Polonia. Expoziția a reunit 300 de participanți din 27 de țări, cu 119 de proiecte.
România a participat cu o delegație numeroasă formată din 22 de membri ce au expus şapte proiecte. Tinerii participanți, selectați prin Concursul Național RoSEF organizat la Suceava, au fost din Vaslui, Constanța, București, Vâlcea, Sibiu și Siret. Județul Suceava a fost reprezentat de Iuliana Paula Huțanu, elevă în clasa a VII-a a Colegiului „Lațcu Vodă” Siret, care a participat cu proiectul „The action of prednisone and Aspacardin on live organisms”.

Următoarea ediție a „Expo Science Europe” va avea loc în vara anului 2020 la Suceava, în organizarea Universității „Ștefan cel Mare”, Inspectoratului Școlar Județean și Societății Științifice Cygnus. „Expo Science Europe” reprezintă faza internațională a Concursului Național de Știință și Inginerie pentru Elevi RoSEF, competiție aflată în Calendarul activităților competiționale a Ministerului Educație și care este organizat anual la Universitatea din Suceava.
„Având la bază experiența anterioară în organizarea unor mari manifestări internaționale, considerăm că ediția din 2020 a „Expo Science Europe” va reprezenta o ocazie unică de a pune Suceava pe harta europeană a științei pentru tineri și de a atrage atenția Europei asupra potențialului științific, educațional, cultural și turistic al Bucovinei” a declarat la întoarcerea din Polonia președintele Societății Științifice Cygnus, prof. Victor Șutac.

You may also like...