Misterele ascunse ale descoperirilor arheologice

Analizele efectuate în situl considerat a fi Mormântul lui Iisus Hristos au datat în secolul al IV-lea materialele utilizate la acoperirea acestuia, confirmând astfel informațiile istoricilor, a indicat recent un om de știință implicat în această lucrare. Chiar dacă nu oferă din punct de vedere științific dovada că Hristos a fost îngropat în acest loc din Ierusalim, analizele recente susțin informațiile potrivit cărora romanii au ridicat un monument la circa 300 de ani după moartea lui Iisus.
Placa de marmură care acoperă Sfântul Mormânt situat într-un edicul din biserică a fost mutată în timpul unui proces ce a durat trei zile în cadrul lucrărilor de restaurare a acestei construcții. „Aceasta este o descoperire foarte importantă ce confirmă, așa cum este dovedit istoric, faptul că (împăratul) Constantin cel Mare a acoperit cu placă de marmură Mormântul lui Hristos”, a explicat cercetătoarea elenă Antonia Moropoulou, specialist în conservare în cadrul Universității Naționale Tehnice din Atena. Aceste concluzii susțin informațiile din scrierile istorice conform cărora romanii au construit pe acest sit un monument în jurul anului 326 d.Hr., în timpul domniei împăratului Constantin care a favorizat răspândirea creștinismului în imperiu.

Advertisements

Liniile Nazca sunt localizate în deșertul Sechura din Peru și reprezintă o serie de linii albe care pot fi observare din avion. La o analiză mai atentă se pot observa o serie de aproximativ 300 de animale și plante. Arheologii cred că structurile au fost create de către indienii Nazca, rămânând intacte pentru aproximativ 2000 de ani. O comunitate mare de oameni consideră că aceste structuri au fost realizate de către ființe extraterestre. Nu suntem de acord cu ipoteza vehiculată a originii extraterestre a liniilor Nazca menţionate.

You may also like...