Milena Tomut pe simezele Galeriei din Gura Humorului

La Muzeul Etnografic din Gura Humorului s-a desfăşurat pe 22 decembrie a.c., vernisajul expoziţiei Milenei Tomuţ, absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, secţia de Arte Vizuale şi Design, specializarea pictură, clasa prof. Cristian Neagoe. Ea a fost, anterior, absolventă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, elevă a pictoriţei Camelia Rusu Sadovei.

Advertisements

Întrebată de unde vine dragostea sa pentru pictură, ea a spus: „Tata mi-a insuflat dragostea de pictură. Fiind elevă în cl. a IV-a, am simţit că reuşesc să dau imagine la ceea ce văd. Astăzi cred că mi-am împlinit visul din copilărie. Pictorii care m-au format şi cărora le port un respect deosebit, considerându-i, în opinia mea, cei mai mari pictori români, sunt Nicolae Grigorescu şi Corneliu Baba. În ei am văzut perfecţiunea. Menţionez că o impresie deosebită asupra carierei mele a avut-o curentul impresionist. Voi continua cu harul pe care Dumnezeu mi l-a dat şi vreau să mă desăvârşesc ca pictor”.

Pe simezele expoziţiei s-au aflat 36 de lucrări.

Expoziţia a fost vernisată de pictorul Radu Bercea şi poetul şi publicistul Mihai Sultana Vicol.

Din ceea ce a spus Radu Bercea, am reţinut: „Milena Tomuţ este o fiinţă aplecată deasupra şevaletului şi o ştiu de ani buni. Pictura ei reprezintă modul ei de a vedea viaţa şi de a o reda aşa cum o simte”.

La rândul său, Mihai Sultana Vicol a adăugat: „Milena Tomuţ are o pictură care se încadrează în ceea ce profesorii de la institut i-au predat şi ea şi-a însuşit foarte bine spusele lor. Milena a avut în profesorul ei, Cristian Neagoe, un model pe care l-a respectat, şi asta se vede în tablourile expuse pe simezele acestei expoziţii. Îi înţelegem emoţia, deoarece este debutul expoziţional. Ceea ce impresionează în tablourile sale este ştiinţa redării stărilor în imagini care te trimit cu gândul la evoluţia fiinţei umane şi la credinţa în Dumnezeu. Foarte bine este expusă imaginea pomului vieţii”.

Viitoarea expoziţie promisă publicului va avea loc în luna aprilie 2018, în preajma Sfintelor Paşti, artista plastică promiţând o surprinzătoare expoziţie despre patimile lui Iisus Hristos.

You may also like...