Marea Unire la Udesti

Manifestări de Ziua Bucovinei şi Marea Unire

Advertisements

Mai multe activităţi patriotice dedicate Zilei Bucovinei şi Centenarului Marii Uniri s-au desfăşurat zilele trecute în cadrul Şcolii Gimnaziale „Academician Haralambie Mihăescu” Udeşti, fiind agrenate cadrele didactice şi 300 de preşcolari şi şcolari din instituţia de centru şi şcolile apartenente. Manifestările s-au desfăşurat sub mottoul: „Trăiască Bucovina! Trăiască Tricolorul!”
„Elevii claselor V-VIII, de la Șc. Gim. ,«Acad. H. Mihăescu», au realizat un moment artistic închinat celor care au înfăptuit Marea Unire. În cadrul momentului au fost prezentate poezii, cântece patriotice și power point-uri. Mulțumiri le aduc profesorilor care s-au implicat: dir. adj. Oana Popescu, Maria Alexandriuc, Mădălina Slusarec și Cătălin Ianoş. La clasele mici activitatea a început cu intonarea Imnului României, apoi dl înv. Dumitru Iacob a prezentat rolul important pe care l-a avut Gavril Rotică în Unirea Bucovinei cu România.
Elevii cl. a IV-a B, coordonaţi de dna înv. Aneta Iacob au recitat poezii patriotice, iar trei eleve din cl. a III-a au interpretat cântece patriotice. Şcolarii de clasa I au cântat si au dansat «Portul Românesc», elevii clasei a II-a au interpretat cântecul ,«Sus pe dealul din Udești», iar şcolarii clasei a IV-a A au interpretat un cântec patriotic. Activitatea s-a încheiat cu clasa pregătitoare care a cântat și a dansat Hora Unirii, la care ne-am prins toți participanții, ieșind pe hol şi dansând” ne-a spus înv. Daniela Levischi.

La clasele mari, manifestările au debutat cu prezentarea unor power point-uri pe tema Centenarului, realizate de elevii cl. a VI-a. A urmat apoi un recital de poezie susținut de elevii cl. a V-a A, iar trei eleve din cl a VIII-a B au prezentat date istorice referitoare la importanța Unirii şi sărbătorirea Centenarului. Elevii claselor a VII-a și a VIII-a au cântat cântecele patriotice „Pe-al nostru steag e scris Unire”, „Treceţi batalioane române”, încheind cu „Hora Unirii”.
Aceste activități s-au încheiat pe 29 noiembrie a.c., printr-o vizită tematică la dispensarul din localitate, cabinetul stomatologic și primărie, unde cei mici au oferit cu emoție și dragoste patriotică ecusoane tricolore și au dansat Hora Unirii. A doua zi, de Sfântul Apostol Andrei cel întâi Chemat, un grup de elevi al Şcolii „Acad. Haralambie Mihăescu” au oferit un spectacol dedicat Marii Uniri la Biserica „Sfânta Treime” din Poiană, la care a participat şi primarul comunei Udeşti, Cristea Ostrovan.

You may also like...