Lacrima piezisa a destinului

Săptămâna trecută, la Şcoala Gimnazială „Acad. Haralambie Mihăescu” din comuna Udeşti, o localitate cu îndelungate tradiţii culturale, s-a desfăşurat lansarea romanului de dragoste „Lacrima piezişă a destinului”, semnat de prof. Emil Simion, fost director al acestei instituţii şcolare. La manifestare au fost prezenţi actualul director al şcolii, prof. Marius Golea, alături de alte cadre didactice, printre care învăţătorii Dumitru şi Aneta Iacob, ca şi primarul localităţii, Hristea Ostrovan, de altfel nelipsit de la nicio manifestare culturală care a fost găzduită pe raza comunei.

„Este pentru mine o surpriză extrem de plăcută să văd că Emil Simion, cu o seriozitate oricum binevenită, a scris un roman de dragoste captivant, cu influenţe udeştene. Important este ca această carte s-o aveţi şi s-o citiţi, să vă regăsiţi în diverse ipostaze.

Advertisements

Este o carte care păstrează decenţa. Romanul este inspirat din viaţa a două persoane, un El şi o Ea, care s-au regăsit după ani de zile păstrându-şi între ei acelaşi ataşament de durată” a spus celor prezenţi scriitorul Liviu Popescu. El a mai subliniat: „Autorul nu cade în capcana postmodernismului deşănţat, (…) romanul lui Emil Simion având deja un loc binemeritat în literatura română. (…) Emil Simion se dovedeşte nu numai un bun psiholog, ci şi unul dintre cei care îşi pun întrebări asupra mersului acestei lumi”.
Emil Simion, prezentându-şi romanul, a spus: „Lectura este o hrană bio pentru orice suflet, iar pasiunea pentru lectură trebuie în permanenţă să fie cultivată elevilor, cartea fiind prietenul cel mai bun al omului, oferindu-i deschiderea spre lume de care are nevoie. Romanul are sare şi piper, cu personaje din spaţiul geografic udeştean”.
În ceea ce priveşte personajele centrale ale romanului, Ela şi Mituş, autorul a dezvăluit că ele au existat în realitate, anumite informaţii de care s-a folosit în alcătuirea acţiunii romanului fiindu-i oferite de Rozalia Motrici, prezentă la lansare.
Emil Simion a precizat că romanul nu cuprinde vulgarităţi, este dinamic, precum scenariul unui film, şi poate fi parcurs chiar şi de elevi. Pe de altă parte, autorul s-a arătat mulţumit de primirea pozitivă a cărţii, cu mult înaintea lansării, în cotidianul „Crai nou” şi, recent, în revista „Bucovina literară”.

You may also like...