La Iasi, turneu de promovare a sportului cu balonul oval

> Locul I a fost obţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”

Advertisements

Într-o organizare de excepție a CSȘ „Unirea” Iași, sâmbătă, 16 aprilie a.c., a avut loc, pe stadionul TEPRO Iași, a doua etapă a turneului de mini-rugby dedicat sportivilor de U8, U10, U12 și U14.
Peste 100 de copii de la CSȘ „Unirea” Iași, CSȘ Gura Humorului, CSȘ Bârlad și, evident, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Bănești – CSM Suceava, s-au întrecut pe gazonul de la Iași și au onorat obiectivul principal al competiției: promovarea sportului cu mingea ovală în rândul elevilor.
Prezent și în calitate de partener, domnul profesor Bogdan Budișteanu, director regional al Direcției de Dezvoltare Moldova Nord din cadrul Federației Române de Rugby ne-a spus: „A fost o competiție deosebită, prin care copiii au demonstrat că acest sport are un viitor frumos. Ei, copiii, ne-au arătat și ne-au transmis bucuria că, după pandemie, putem să dăm un restart sportului și, în special, sportului cu balonul oval. Am fost fericit să constat că micii rugbisti nu au uitat principiile acestui sport deosebit: dăruire, respect, integritate, pasiune și solidaritate.”
Marius Tănase, coordonatorul lotului de copii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Bănești – CSM Suceava a precizat că toți sportivii s-au dăruit pe terenul de sport: „Rezultatele, locul I categoria U12, demonstrează acest lucru. Echipa noastră a fost alcătuită din sportivii: Bălănoaei Răzvan, Burlacu Răzvan, Ciuhan Luca, Lupu Darius, Plaggenmarsch Judith, Plaggenmarsch Rowan, Rățușcă Cristian, Rusu Octav, Ruști Rareș, Tănase Gabriel și Traci Eduard. Vreau să mulțumesc, pe această cale, copiilor și părinților, domnului primar Vasile Hîj și domnului viceprimar Marian Sabie din comuna Fântânele, conducerii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu Bănești, CSM Suceava și domnului Vasile Conachi.și, din suflet, lui Constantin Ursachi, șoferul nostru, cel care ne duce, mai mereu, la competițiile noastre.”
Următoarele două etape vor avea loc, în luna mai, la Gura Humorului și, pe 1 iunie, la Bănești.

You may also like...