„Dezamăgirile” lui Dragoş Danubianu la Muzeul de Ştiinţele Naturii

La Muzeul de Ştiinţele Naturii-Suceava, joi 30 iunie a.c., în prezenţa unui grup restrâns de prieteni şi apropiaţi ai autorului a avut loc lansarea celui de-al patrulea volum „Doi ani de continue dezamăgiri”, apărut anul acesta la Editura „Grup Muşatinii” şi care poartă semnătura lui Dragoş Danubianu, danubianu
fostul vicepreşedinte al CJ Suceava în perioada 1996-2004, actualmente comentator şi analist politic în media suceveană. Despre cartea în sine a vorbit cel care a prefaţat-o, nimeni altul decât prof.univ. dr. Aurel Buzincu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu care a spus:

Advertisements

„Am oarece state de funcţiune în presă şi ştiu câte ceva dincolo de cititul presei, teoretic. În baza acestei experienţe dobândite am considerat că Dragoş Danubianu deţine în domeniu o maturitate pentru care s-ar cuveni să fie băgat în seamă în cercul nostru de cititori ai Sucevei, ai Bucovinei (…) pentru că are o experienţă în administraţie şi politică de maniera în care să-i dea credit în calitatea domniei sale de comentator şi analist politic. El a ajuns la un nivel prin forţa lui de a atrage atenţia de a rămâne în mintea celui care citeşte, fiind o autoritate într-un teritoriu în care, vorbim de Suceava, de Bucovina sunt destul de multe cărţi făcute de oameni care practică jurnalismul ca mod discursiv. Sigur, cărţile nu seamănă între ele. Dragoş Danubianu este o autoritate în judecata politică în ce priveşte expresivitatea, ştiinţa de a impune afirmaţia verbală sau scrisă în anii pe care i-a comentat în cărţile sale.” Aurel Buzincu şi-a exprimat speranţa ca, peste ani, comentariile lui Dragoş Danubianu regăsite în cărţile sale să fie „O istorie consemnată care va fi studiată pentru a se scrie altădată Istoria Sucevei” dar şi că: „Volumele lui Dragoş Danubianu pot fi citite şi ca o literatură de ficţiune, devenind cuceritor prind dezbatere, idei, mimare, dar şi pentru modul în care gândesc alţi cetăţeni, semeni ai noştri.” Despre celălalt coautor al cărţii, graficianul Ovidiu Ambrozie BOA a vorbit caricaturistul George Licurici care a trasat câteva coordonate despre prietenul său numindu-l „un riguros în grafică” şi urându-i pe viitor să aibă cât mai multe proiecte de asemenea anvergură. Postfaţatorul cărţii „Doi ani de continue dezamăgiri”, arh. Doru Ghiocel Olaş, nefiind prezent la eveniment din pricini obiective spunea la finalul cărţii: „În acest volum, tandemul Danubianu-BOA caută prin scris, şi respectiv desen, să ne explice unele deficienţe ale sistemului nostru social-administrativ şi politic. Explicaţiile prin două sau mai multe reprezentări, din punct de vedere estetic sună a pleonasm, dar în acest context- Danubianu scris şi BOA desenat-se completează armonios într-un duet de atitudine faţă de cei care ne conduc destinele. Reprezentările scrise şi desenate caută să deschidă ochii cetăţeanului de rând, naiv la greşelile ce le afectează existenţa.”. Pe analistul politic Dragoş Danubianu îl mai puteţi vedea ca invitat permanent la Emisiunea săptămânală „Între Plus şi Minus”, moderată de Robert Holman la postul local de televiziune „Plus Tv” şi la anumite matinale de la acelaşi post de televiziune.

You may also like...