„Săptămâna verde” la Constantin Ungureanu-Box, în „Casa Muzicii”

La finele săptămânii trecute, vineri, 28 aprilie a.c., elevii clasei I C de la Şcoala Gimnazială nr. 3, însoţiţi de prof. învăţământ primar Liliana Gabriela Onuţ, şi-au încheiat activităţile extraşcolare legate de „Săptămâna verde” cu o atractivă vizită didactică în grădina Asociaţiei „Sorocean – Artă, Tradiţie, Cultură”, la invitaţia familiei Constantin-Box şi Aurora Ungureanu.
Copilaşii au plantat răsaduri de flori cu „hărnicie şi entuziasm”, în timp ce gazdele le-au povestit despre viaţa distinsei profesoare de limba română Aneta Sorocean, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, care a locuit cândva în acel spaţiu al liniştii.
Artistul plastic Constantin Ungureanu-Box a oferit elevilor şi un recital muzical la mandolină, cu piese din repertoriul naţional şi internaţional bine selectate.
În casa-muzeu „Sorocean”, de care se ocupă familia Ungureanu, elevii au văzut o colecţie impresionantă de instrumente muzicale nou-nouţe, în perfectă stare de funcţionare – mandoline, chitare clasice, electrice, pian, orgă, pianină, vioară, violoncel, violină, tobe –, alături de o colecţie de tablouri. De la Constantin Ungureanu-Box am mai aflat că unii muzicieni şi pasionaţi de muzică din urbea Sucevei vin săptămânal să-şi exerseze „mâna” pe instrumentele puse la dispoziţie cu generozitate de gazdă.

Advertisements

You may also like...