Revista „Bucovina literară”

O nouă ediţie a revistei „Bucovina literară” (publicaţie întemeiată la Cernăuţi, în 1942) a Societăţii Scriitorilor Bucovinei (SSB) a văzut, recent, în condiţii grafice de excepţie, lumina tiparului. Autograful este semnat de Mariana Codruţ, „Arc voltaic”: „ştiu bine: în România/ mersul contra curentului/ şi însingurarea voită sunt/ doi poli ai morţii sociale”…
Un articol semnat de Constantin Hrehor, „Scară de rouă”, ni-l reaminteşte pe poetul Vasile Zetu, în cadrul rubricii „In memoriam”. La secţiunea „Pe contrasens”, Adrian Alui Gheorghe scrie despre „Serbarea de la Putna – 1871: scânteia care a aprins torţele la Marea Unire din 1918”, iar la rubrica „Cronica literară”, Cornel Ungureanu semnează „Adrian Dinu Rachieru – O istorie a literaturii, de la un capăt la altul”. Tot la această secţiune, Isabel Vintilă semnează „Liviu G. Stan. O poveste despre libertatea salamandrei”.
În cele 126 de pagini ale noii ediţii a revistei „Bucovina literară”, nr. 7-8-9 (365-366-367)/2921, cititorii vor gusta literatura de calitate prin texte atent selectate, semnate de numeroşi critici literari, poeţi şi scriitori deja consacraţi.

Advertisements

You may also like...