Ovidiu Jelea, suceveanul care a reuşit să devină un antrenor de marcă în România

Suceveanul Ovidiu Jelea este campion naţional la karate WKF, acesta fiind cel mai înalt nivel pe care-l poate atinge un sportiv la nivel naţional în acest sport. După ce s-a retras din activitatea competiţională, Ovidiu şi-a orientat pasiunea pentru karate în direcţia antrenării tinerilor pentru competiţiile internaţionale din karateul olimpic WKF.

Advertisements

Astăzi, el îşi împarte timpul între cele trei domenii în care activează: domeniul sportiv, în care este WKF Accredited Karate Coach şi WKF Kata Certified Coach, domeniul auto, fiind BMW Certified Driver Trainer, titulatură obţinută după absolvirea cursurilor şi a examenului la BMW Driving Academy Maisach – Germania, şi jurnalism, domeniu în care este licenţiat al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării de la Universitatea din Bucureşti.

În această vară, Ovidiu a însoţit doi dintre sportivii pe care-i antrenează, Diana Turcu şi Petru Comănescu, la turneul de calificare la Jocurile Olimpice din Tokyo, turneu care a avut loc la Paris. Din păcate, niciunul dintre cei şapte sportivi care au reprezentat România la acest turneu nu s-a calificat la Jocurile Olimpice, însă luna august a fost totuşi una excepţională pentru suceveanul Ovidiu Jelea şi sportivii săi.

Diana Turcu, pe care Ovidiu o antrenează de aproximativ doi ani, a câştigat locul 5 la Campionatul European de la Tampere.

Petru Comănescu, pe care Ovidiu îl antrenează de 14 ani, de la vârsta trei ani, a devenit primul român care a câştigat o medalie de aur la proba de kata într-un concurs din circuitul oficial al karateului olimpic WKF. Comănescu este, din august 2021, primul român care a devenit numărul 1 mondial în clasamentul internaţional WKF, la proba de kata juniori.

Acest prim loc 1 în clasamentul celor mai buni sportivi din lume este rezultatul unui parcurs ascendent şi consistent, în ultimii ani, Petru Comănescu reuşind să câştige trei medalii WKF: una de aur şi două de argint, care reprezintă un alt record pentru România.

Odată cu atingerea acestui obiectiv, Ovidiu Jelea a anunţat pe pagina sa de facebook că se retrage din formarea tinerilor pentru performanţă în karate şi că se va concentra exclusiv asupra sportivilor care deja au confirmat la nivel internaţional. (ADRIAN POPOVICI, ADI PÎRGARU)

You may also like...