„Diversitate în culoare – universul picturii”

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, vineri, 7 iulie a.c., s-a desfăşurat vernisajul expoziţiei de pictură „Diversitate în culoare – universul picturii”, conţinând 43 de lucrări semnate de Graţiela Ţurţu, moderatorul manifestării fiind dr. Gabriel Cărăbuş, managerul instituţiei.
„Pentru artista Grațiela Țurțu, a picta înseamnă a ieși din sine însăși, de a scăpa de unele idei pe care trebuie să le exprime într-un mod organizat, pentru că odată cu ele, să-și facă loc altele, ce urmează să fie exteriorizate, transpuse într-un limbaj plastic.
Artista manifestă o deschidere și o dorință arzătoare către libertatea de exprimare, iar lucrările sale surprinzătoare vădesc o notă de prospețime ce denotă un stil îndrăzneț” a spus audienţei criticul de artă drd. Leizeriuc Delia-Ioana din cadrul Direcţiei Judeţene de Cultură.
Manifestarea a cuprins două momente muzical-artistice susţinute de două fetiţe, surorile Petruţa şi Maria Creţu, şi de un recital de poezie al talentatei Adela Şulea care, recent, la Festivalul „Rezonanţe udeştene”, a obţinut premiul „Constantin Ştefuriuc” al redacţiei cotidianului „Crai nou”. La vernisaj au mai fost prezenţi umoristul Constantin Horbovanu, universitarul sucevean George Mahalu şi secretarul Clubului de Inţiativă Literară (CIL) George Sauciuc.
Expoziţia Graţielei Ţurţu va fi pe simeze timp de două săptămâni.

Advertisements

You may also like...