Antrenorul Constantin Curelaru a trecut la cele veşnice

La câteva zile după ce ne-a părăsit renumitul antrenor de volei Victor Pancu, o altă veste tristă a zguduit secţia de hochei, de astă dată, a CSM Suceava, prin trecerea la cele veşnice, fulgerătoare, a antrenorului Constantin Curelaru.
Din informaţiile furnizate de colegii săi de la CSM Suceava, acesta se afla, în calitate de spectator, în seara de 1 martie a.c., la Gheorgheni, la un meci de hochei din ERSTE Liga (echivalentul SuperLigii la fotbal – n.red.). Suferind un infarct miocardic, în pofida eforturilor paramedicilor echipajului SMURD, sosit la faţa locului, nu a mai putut fi salvat, fiind constatat decesul…
Rădăuţean de loc, Constantin Curelaru a debutat la Petrolul Ploiești, iar în 1999 a revenit în Suceava, unde și-a continuat cariera la CSM Suceava, până în 2018, când s-a pensionat. În decursul timpului, a evoluat, ca jucător, pe rând, la echipe mari, precum Dunărea Galaţi, Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi Petrolul Ploieşti. Fost component al naţionalei României la hochei, a câştigat titlul de campion național la seniori de 5 ori şi unul la juniori. La pensie fiind, a continuat să antreneze, la patinoarul artificial Areni, grupe de copii. Ultima dată a participat, în luna februarie a acestui an, la Memorialul „Ştefan Tomovici”, desfăşurat anual la Suceava, care reuneşte foşti şi actuali hocheişti din Suceava şi din ţară. Pe 17 martie, Constantin Curelaru ar fi împlinit 71 de ani.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Advertisements